SVENSKA ARMBORST UNIONEN S.A.U.

==På gång just nu==


Två svenska världsettor! Just nu har vi två svenska världsettor i armborstskytte dels Andreas Fritz i freestyle och Gustav Malmborg i standard.

Sveriges skyttar gjorde väl ifrån sig på det nyss avslutate VM-tävlingarna i Australien. Med ett facit på 7 Guld, 2 Silver och 6 Bronsmedaljer placerade sig Sverige som tredje nation i medaljligan efter Estland och värdlandet Australien. Den främsta prestationen stod Andreas Fritz för som vann guld 4 individuella och två lag) i alla sina starter! Gustav Malmborg Försvarade sitt guld i Matchplay. Guldlaget bestod förutom av dessa två även av Göran Ivanoff.
Rankingen är uppdaterad 2017-07-04SAU är ett nationell idrottsförbund som tillvaratar armborstskyttarnas intresse i Sverige. SAU är sin sin tur medlem i det internationella förbundet World Crossbow Shooting Assosiation WCSA.

Förbundet startade officiellt 1979 och trots att vi är en liten nation till antalet innevånare har vi radat upp framgångar internationellt genom åren och är en fruktad nation med flera världsmästare.